Stipendieprogram

I samarbete med Swedish-American Chambers of Commerce (SACC-USA), Linnéuniversitetet och Svenska Institutet erbjuder AIFM en unik möjlighet för begåvade unga amerikanska studenter som är intresserade av att studera i Sverige. Stipendiet omfattar ett års masterprogram i internationell affärsstrategi vid Linnéuniversitetet. Parallellt med studier kommer stipendiemottagare att genomföra en praktikplats hos AIFM Group.

Praktiken innefattar en omfattande introduktion till fondreglering, administration och förvaltning. Fokus kommer att vara att lära sig om UCITS-, AIF- och MiFID-direktiven och att se hur de formar organisationsstrukturen i den europeiska kapitalförvaltningsindustrin. Våra praktikanter spelar en viktig roll på AIFM och de lär sig om svenskt entreprenörskap och affärsutvecklingsstrategier i den nordeuropeiska kapitalförvaltningsindustrin. De förväntas arbeta mycket med AIF-förvaltning för att stödja inrättandet av USA-baserade affärer.

Detta stipendprogram har visat sig vara mycket framgångsrikt. AIFM har välkomnat praktikanter från alla delar av USA, från olika universitet och discipliner. Vissa kandidater från vårt traineeprogram har påbörjat yrkeskarriärer i USA hos stora finansföretag, medan andra har valt att stanna här i Sverige med AIFM eller andra organisationer.

"Mina mentorer och kollegor på AIFM kunde inte ha varit mer välkomnande. De tog mig under sina vingar, gav mig verktygen jag behövde för att bli framgångsrik i den här branschen, och till sist hjälpte de mig att känna mig så bekväm som möjligt i Sverige." - Jared Fein (2017-2018 Stipendiemottagare)